Miljoenenjacht campagne ‘Jouw gelukskoffer’

In opdracht van de Postcode Loterij en in samenwerking met mediabureau Oogst ontwikkelden wij enige tijd geleden de digitale campagne van Miljoenenjacht ‘Jouw gelukskoffer’. Deze succesvolle campagne werd onlangs genomineerd voor een IAB Programmatic Award in de categorie Programmatic Performance/Activation Strategy. Lees hier onze gezamenlijke aanpak.

Over de Postcode Loterij 

De Nationale Postcode Loterij is opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige en groene wereld. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk. Inmiddels spelen 2,9 miljoen huishoudens mee met de loterij.

 

De uitdaging 

De Postcode Loterij Miljoenenjacht campagne is jaarlijks terugkerende wervingscampagne in maart en september. Het bijbehorende tv-programma bij RTL4 zorgt met wekelijks bijna 2.500.000 kijkers en een marktaandeel van 34% voor een zeer goede naamsbekendheid. De doelstelling was om zoveel mogelijk nieuwe deelnemers te werven met deze campagne. De uitdaging hierbij was om het tv concept zo efficiënt en effectief mogelijk door te vertalen naar een campagne op de online kanalen.

 

 

De aanpak 

Een laagdrempelige interactie zorgt voor een eerste impactvol touchpoint in de campagne. Het bekende spelelement van de finale speler in het tv-programma Postcode Loterij Miljoenenjacht werd, door Havana Harbor in samenwerking met Mediabureau Oogst, doorvertaald naar een online campagne: ‘Jouw gelukskoffer’. 

 

Consumenten kregen een uiting te zien waar ze, net als in het tv-programma, een gouden koffer met bijbehorend nummer (1 t/m 26) konden kiezen. Met deze gelukskoffer maakten de deelnemers kans op mogelijk een groot geldbedrag. Door de keuze voor een persoonlijk koffernummer werd de engagement en interactie verhoogd. 

 

De campagne bestond uit twee fases:

 

Fase 1

In de awareness/prospecting fase werden door middel van verschillende impactvolle video’s, banners en social-utingen zoveel mogelijk profielen van gebruikers die nog geen Postcode Loterij deelnemer zijn opgebouwd in het Data Management Platform. Door gebruik te maken van verschillende innovatieve formaten, zoals een interactieve video, was de respons op de uitingen stuk voor stuk hoog. In het DMP werd bij een interactie met de uiting direct ook de persoonlijke kofferkeuze opgeslagen. De deelnemers aan het spel kregen direct een landingspagina te zien met de door hem/haar gekozen koffer.

 

Fase 2

In de sales fase kregen gebruikers hun persoonlijk gekozen koffernummer terug te zien in retargeting uitingen over verschillende kanalen en de website heen om een zo consistente en relevant mogelijke ervaring te bieden. 

 

Alle uitingen zijn op een innovatieve en creatieve manier ingezet. Ter illustratie: de Facebook collection ad is bedoeld voor retailers om een shoppable experience te creëren. Door zelf een feed te creëren met alle gouden koffers is deze uiting binnen deze campagne ingezet om het spelelement terug te laten komen binnen Facebook. 

 

Binnen de video’s die als pre-rolls werden ingezet bij de verschillende broadcasters is een interactief element toegevoegd. Dit zorgde ervoor dat zelfs in de online video de gebruiker een keuze kon maken voor een persoonlijke gelukskoffer.

 

Het resultaat 

De creatieve en innovatieve inzet van het kofferkeuze element in de programmatic display, online video en social uitingen zorgde voor een consistente en relevante ervaring en voor een zeer succesvolle online campagne.

 

Robin Doezie - Online Marketing Specialist - Postcode Loterij:

Door een succesvolle online doorvertaling van het kofferkeuze spelelement uit de televisieshow, is de herkenbaarheid en de betrokkenheid op de online advertenties significant hoger. Een optimale combinatie van onze traditionele offline kanalen op onze online inzet. Dit idee en de prettige samenwerking zullen zeker een plek hebben in onze toekomstige campagnes!