Nieuw concept en nieuwe campagne Rotterdam The Hague Airport

Havana Harbor heeft in nauwe samenwerking met het marketingteam van ‘Rotterdam The Hague Airport’ (RTHA) een nieuw concept en campagne ontwikkeld, gericht op -de Millennial- als primaire doelgroep.

‘Rotterdam The Hague Airport’ is een regionaal vliegveld met 50 Europese bestemmingen, dat met name wordt gebuikt door 35-plussers. Snelheid, comfort, parkeer- en reisgemak (dicht bij huis) worden genoemd als voornaamste voordelen van RTHA. Uit onderzoek blijkt dat de prijs van de tickets, bereikbaarheid en het reisaanbod, met name voor Millennials (20-34jaar), belangrijke criteria zijn om voor een luchthaven te kiezen. Dezelfde doelgroep die verhoudingsgewijs achterblijft als reiziger via RTHA. Hoog tijd dus voor verandering.

Een nieuwe koers voor RTHA, waarbij nieuwe inzichten en onderzoeksresultaten aanleiding waren voor een nieuwe strategie en een krachtige campagne. Geheel in lijn met het nuchtere en no nonsens karakter van de regio: ‘Kies Karakter’.

Een creatief concept dat zich vanuit een digitaal hart eenvoudig laat vertalen naar verschillende thema’s (inclusief personeelswerving) en mediumtypen. In rauwe, niet geposeerde fotografie, gecombineerd met een stevige typografie, worden de verschillende positieve aspecten van de luchthaven (en de mensen die er werken) belicht. De nieuwe stijl van ‘KiesKarakter’ roept op tot actie en bewustwording, en past bij de Millennial, zonder de 35-plusser af te stoten.

Natalia Ivanova, Creative bij Havana Harbor: “Hoe mooi is het als je in nauwe samenwerking met de mensen van de luchthaven echt alles mag doen. Van onderzoek tot strategie en concept om uiteindelijk over te gaan tot de producties van middelen in een compleet nieuwe stijl. Als team zijn wij ontzettend trots op het resultaat!”

Sophie van de Ven, Marketing Manager bij Rotterdam The HagueAirport: ”De intensieve samenwerking heeft geleid tot een mooi eindresultaat waar wij ontzettend blij mee zijn. De door Havana  Harbor gecreëerde uitingen sluiten perfect aan bij onze wens om mensen uit de regio te inspireren om vanaf onze luchthaven te reizen. Het past ook goed bij onze identiteit en wat wij uit willen stralen als merk. Het uiteindelijke doel van de campagne is om RTHA dé voorkeursluchthaven te maken van al onze verschillende doelgroepen, waaronder de Millennial.”

kies karakter voeten vliegveld rtha
Leave your details here
We will get back to you as quickly as possible!
Bedankt voor uw reactie.
Wij hebben het bericht ontvangen!
Oops! Something went wrong while submitting the form.