Smakelijke campagne voor Knorr met een snufje SAN

Facebook en Instagram video’s waarvan het water je in de mond loopt. Met dat doel zijn wij aan de slag gegaan voor de nieuwe ‘groenten smaken werelds’ campagne van Knorr.

Het door Alfred International ontwikkelde campagneconcept en de door Scrambled geschoten receptvideo's hebben wij opnieuw beoordeeld, ge-edit, verrijkt met 3D renders en opgenomen in een nieuwe communicatiegrid voor alle Social Media kanalen. Lees hieronder meer over hoe wij te werk zijn gegaan.

Briefing & Creatie

De opdracht: Het ontwikkelen van een tiental impactvolle teaser video’s voor inzet op Social Media. Voorwaarde was dat deze video’s naadloos aansloten op alle ATL-communicatie voor een éénduidig campagnebeeld.

Het doel: Awareness creëren voor de vernieuwdeKnorr Wereldgerechten en traffic genereren naar Knorr.nl voor het bekijken van alle receptvideo’s.

De uitdaging: In de korte tijdspanne die mensen opSocial Media hebben zorgen voor de juiste impactvolle combinatie tussen het tonen van de juiste copy in combinatie met het gewenste Wereldgerecht aan de geselecteerde doelgroepen.

Onze oplossing: Een communicatie grid waarin we doelgroep specifieke copy hebben geschreven en vervolgens hebben gekoppeld aan eendoelgroep specifiek gerecht. Dit alles omgeven door aantrekkelijke 3D animaties en shots uit de receptvideo’s waarvan het water je in de mond liep.

De toepassing: De video’s zijn ingezet in de feeds en Stories van Facebook en Instagram. Voor de Stories is er gekozen voor een carrousel bestaande uit drie delen. Mocht de gebruiker tussentijds ‘tappen’ dan krijgt hij/zij in ieder geval de drie belangrijkste boodschappen mee. Namelijk het laden van de ‘groenten smaken werelds’ campagne, het koppelen van de pakkettitel aan ‘met lekker veel groenten’ en de call-to-action naar Knorr.nl voor het bekijken van de volledige receptvideo.

De beoordeling: Het is nog geen winst, maar de ‘groenten smaken werelds’ campagne is genomineerd voor een SAN Accent award. Een mooie beloning van een succesvolle samenwerking tussen het team van Knorr en de betrokken bureaus Alfred International, Brompton Road, Scrambled en wij van Havana Harbor.

Eindresultaat van alle video's

Laat van je horen!

Heb je een vergelijkbaar vraagstuk? Of beschik je over Global Assets voor Local Creatives? Vrijblijvende check of jouw materiaal gepast is voor de Nederlandse markt en geselecteerde kanalen? Neem dan contact op met maarten@havanaharbor.com