VIDEO CAMPAGNE OVER DUURZAAMHEID VOOR NATIONALE POSTCODE LOTERIJ, ALBERT HEIJN EN UNILEVER.

Voor de jaarlijkse ‘DOE MAAR LEKKER DUURZAAM’ campagne hebben wij in opdracht van de Nationale Postcode Loterij, Albert Heijn en Unilever de digitale creatie bedacht en ontwikkeld. Doel van de Facebook en YouTube campagne is consumenten vertrouwd te maken met duurzaamheidskeurmerken en duurzamere producten.

Begin november 2017 ontvangen alle 2,8 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij een cadeaukaart ter waarde van €12,50 voor duurzamere producten bij Albert Heijn. Deze actie stimuleert consumenten voor het vierde jaar op rij om te koken met producten die beter zijn voor mens, dier en milieu. Dat duurzamer eten zowel lekker als makkelijk te bereiden is wordt duidelijk aan de hand van bijbehorende receptenkaarten.

 

Om niet alleen deelnemers van de Postcode Loterij, maar alle consumenten te stimuleren voor duurzamere producten te kiezen, ontwikkelde wij een thematische Facebook en YouTube campagne. Hierin maken ze kennis met duurzamere producten en de duurzaamheidskeurmerken achter deze producten, waardoor ze eenvoudiger en sneller kunnen kiezen.

 

Eén van de YouTube pré-rolls

In de eerste fase van de campagne wordt er aan consumenten gevraagd of zij al duurzamer eten en welke keurmerken ze herkennen. In de tweede fase maken ze kennis met de duurzaamheidskeurmerken. In de laatste fase worden duurzamere producten gekoppeld aan heerlijke gerechten uit het receptenboekje, die ook terug te vinden zijn op www.doemaarlekkerduurzaam.nl.

 


Compilatie enkele Facebook video’s